به گزارش خبرنگار مهر، محمد رویانیان در حاشیه همایش تاکسیرانان مرکز مازندران در پاسخ به پرسش مهر با اشاره به اینکه کاهش سهمیه بندی بنزین خودروهای عمومی در پاییز اعمال شده و این کاهش در زمستان شامل حال خودروهای شخصی نیز خواهد شد، اظهار کرد: اعمال نظر و تصویب از سوی دولت برای کاهش سهمیه بندی بنزین در روزهای آینده مطرح می شود.
به گفته وی ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت و دولت مصمم به کاهش سهمیه بندی بنزین نبودند بلکه پافشاریهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی موجب اجرای زودهنگام کاهش سهمیه های بنزین شده است.
این عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه دولت قصد داشته کاهش سهمیه بندی بنزین را متناسب با آغاز طرح هدفمند کردن یارانه ها و از سال آینده اجرایی کند، یادآور شد: فشار مجلس و کسری بودجه برای خرید بنزین از خارج کشور باعث شد تا مشکلاتی برای رانندگان کشور ایجاد شود.
کسری سه میلیارد دلاری دولت برای واردات بنزین
مشاور رئیس جمهور در پاسخ به مهر در مورد کسری بودجه واردات بنزین، توضیح داد: با وجود کاهش سهمیه های بنزین خودروهای شخصی و عمومی واردات بنزین ادامه می یابد اما پیش بینی می شود دولت تا پایان امسال با رقمی حدود سه میلیارد دلار کسری بودجه در خرید بنزین وارداتی مواجه باشد.
وی با بیان اینکه حدود 200 هزار خودرو در کشور توسط بانک و شرکت ایران خودرو تبادل قرارداد شده و باید برای نوسازی این ناوگان در کشور اقدام شود، افزود: از این پس دارندگان خودروی اسقاطی به جای مراجعه به بانکها برای اعطای تسهیلات به خودرو ساز مراجعه می کند.
بازسازی 120 هزار دستگاه خودروی سنگین اسقاطی
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به این موضوع که ایران خودرو و سایپا موظف شده اند در سالجاری نسبت به تحویل خودروهای اسقاطی افراد اقدام و خودروی جدید را به صورت اقساطی به رانندگان تحویل دهند، تبیین کرد: تاکنون 100 هزار خودروی فرسوده از ناوگان حمل و نقل شهری کشور خارج شده است و پیش بینی می شود تا پایان سالجاری تعداد خودروهای جدید وارد ناوگان کشور به 500 هزار خودرو برسد.
رویانیان با اشاره به مذاکرات ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور با بانک صادرات برای نوسازی ناوگان سنگین کشور بیان کرد: بانک صادرات نیز قصد دارد از طریق اعطای تسهیلات به رانندگان خودروهای سنگین نسبت به نوسازی این ناوگان اقدام کند.
وی افزود: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با بانک صادرات قرار است در یک برنامه سه ساله همه 120 هزار خودروی سنگین اسقاطی و قدیمی ناوگان کشور نوسازی شود.
پافشاری مجلس برای کاهش سهمیه بنزین مردم
به گزارش مهر، رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور هدف از اجرای کاهش سهمیه بندی بنزین را اجرای مصوبه مجلس و پافشاری کمیسیونهای مختلف اعلام کرد و گفت: دولت در سالجاری تمایلی برای کاهش سهمیه بندی بنزین نداشته است.
وی رانندگان نیسان وانتها، رانندگان تاکسی و ون در کلانشهرها و خودروهای حمل کننده مسافرین به حومه شهرها را به عنوان اقشار نیازمند بنزین بیشتر در کشور دانست و بیان کرد: کاهش سهیمه بندی بنزین برای این سه قشر اکنون سخت است که باید مسئولان حمل و نقل روستایی نسبت به رفع مشکل و ساماندهی این طبقات جامعه اقدام کنند.
رویانیان با بیان اینکه در حال حاضر 70 درصد تاکسیهای کشور گازسوز هستند، اظهار داشت: وزارت نفت موظف شد در سریعترین زمان ممکن نسبت به احداث جایگاه های CNG در سطح جادههای کشور و مخصوصا در رستورانها و تعمیرگاههای بزرگ اقدام کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون یک میلیون و 600 هزار خودرو در کشور گازسوز هستند تعداد جایگاه های موجود را ناکافی دانست و اعلام کرد: با توجه به اینکه هم اکنون 90 درصد تجهیزات CNG کشور توسط پنج کارخانه تولید این محصولات در داخل تولید می شود می توان افق روشنی را برای احداث جایگاه های CNG در کشور ترسیم کرد.
وی تاکید کرد: به اندازه کافی امکانان CNG در کشور داریم و هم اکنن سه تا چهار کارخانه تولیدات CNG مجزا از وزارت دفاع 90 درصد تجهیزات CNG را تولید می کنند.
رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور در پایان خاطر نشان کرد: وزارت نفت تا نیمه دوم سال آینده 10 میلیون لیتر در روز به تولیدات بنزین و 10 میلیون لیتر در روز به تولیدات گازوئیل بر اساس استاندارد یورو 4 در کشور می افزاید و ظرفیت اسمی و حجمی تولید سوخت کشور به روزانه 55 میلیون لیتر می رسد.
نظر شما